Aloe Sunscreen krema za sunčanje

Efikasna zaštita od sunca

Krema za sunčanje s Aloe verom

 

Kad tražimo efikasnu i sigurnu zaštitu od sunca dobro je znati da se među Foreverovim proizvodima nalazi i izuzetno kvalitetna krema za sunčanje Aloe sunscreen.

Došlo je ljeto i sunce prži, počinju godišnji odmori, mami nas more, rijeke, bazeni,… ma sve gdje se možemo osvježiti.
 
Sve je to super, ali vrlo lako mogu nastati opekline od sunca i onda smo u problemu. Naročito, ako se ne pridržavamo preporuke stručnjaka o vremenu koje nije preporučljivo za boravak na suncu.

U ljetnim mjesecima liječnici ne preporučaju boravak na suncu između 10 i 17 sati. Ako je sunce izuzetno jako i ako je jako visok faktor zračenja onda bi se zaista trebalo držati ovih uputa.

Posebno je potreban veliki oprez kod izlaganja suncu kad su djeca u pitanju.
Već i kod najobičnije šetnje ili prilikom obavljanja uobičajenih poslova na otvorenom treba biti oprezan u vrijeme jakog sunca.
Da bi se izbjegle neželjene komplikacije, prije svega, tijelo treba hidratizirati, treba piti puno vode.
Isto tako, kožu treba zaštititi od sunca.
Forever je mislio na sve i stručnjaci su se potrudili napraviti fantastičnu kremu koja će efikasno štiti i djecu i odrasle od štetnog utjecaja sunca.
 
Iskoristite ljeto i bezbrižno uživajte u suncu, moru, kupanju,… Uživajte u zasluženom godišnjem odmoru bez bojazni da ćete izgorjeti na suncu.
Ako i niste na godišnjem odmoru, a trebate biti vani na otvorenom, zaštitite se od sunca.
 
U tome će Vam svakako pomoći nova Aloe Sunscreen krema za sunčanje s Aloe Verom i cinkom.
 

Zašto je ova krema tako posebna?

 
Aloe Sunscreen krema za sunčanje s Aloe Verom sadrži najčistiju i najkvalitetniju Aloe Veru na svijetu koja štiti, hidratizira i regenerira kožu.
Uz Aloe Veru sadrži i vitamin E koji je vrlo blagotvoran za kožu, štiti stanice kože od oštećenja i prijevremenog starenja.
Sadrži i cink koji ima brojne koristi za zdravlje kože, kao i UVA i UVB zaštitni faktor.

Zašto je važan cink?

Evo nekoliko razloga zašto je cink važan:

  1. Zaštita od sunčevih zraka: Cink je jedan od najefikasnijih minerala za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka. On djeluje kao fizička barijera koja odbija UVA i UVB zrake. Tako smanjuje rizik od opekotina od sunca, preranog starenja kože i raka kože. Krema za sunčanje koja sadrži cink može pružiti dodatnu zaštitu od sunca.
  2. Antioksidativna svojstva: Cink ima antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu oštetiti stanice kože i doprinijeti starenju kože. Korištenje proizvoda za njegu kože s cinkom može pomoći u neutraliziranju slobodnih radikala i održavanju zdrave kože.
  3. Protuupalno djelovanje: Cink ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smirivanju upale kože. To je posebno korisno kod kožnih stanja poput akni, dermatitisa i ekcema. Upotreba proizvoda za njegu kože koji sadrže cink može pomoći u ublažavanju crvenila, oticanja i iritacije.
  4. Zdravlje kože: Cink igra važnu ulogu u održavanju zdravlja kože. On je ključan za sintezu kolagena, proteina koji daje koži čvrstoću i elastičnost. Također, cink je uključen u proces cijeljenja rana i obnove kože.

Kada je riječ o kremama za sunčanje, krema koja sadrži cink očito može pružiti dodatnu zaštitu od sunčevih zraka zbog svojih fizičkih svojstava odbijanja zraka. Međutim, važno je napomenuti da je za efikasnu zaštitu od sunca potrebno koristiti širok spektar SPF-a (zaštitni faktor od sunca) koji pruža zaštitu od i UVA i UVB zraka.

UVA i UVB zaštita 

Ova krema štiti kožu od štetnog utjecaja sunčevih UVA i UVB zraka.
UVA zrake uzrokuju prerano starenje kože, a UVB izazivaju opekline od sunca.
Zbog toga uvijek koristite kremu za sunčanje koja sadrži i UVA i UVB zaštitu. Jednako su važne.
 
I ono što je još jako važno je visok zaštitni faktor SPF 30 koji se preporuča i kod djece. Sve kreme sa zaštitnim faktorom manjim od SPF15 ne mogu pružiti dovoljnu zaštitu. Naročito kad je sunce baš jako u ljetnim mjesecima.
 
Vodootporna je do 80 minuta, ali se preporuča i češće mazanje, naročito poslije kupanja ili uslijed jačeg znojenja.
Uz sve to, još je i ugodnog mirisa.

 

Svi su oduševljeni s ovom kremom, provjerite zašto!

S ovom kremom za sunčanje sigurno uživajte u suncu i ljetu!

 

Za više informacija ili za narudžbu kontaktirajte nas ili  naručite  OVDJE!

 

Zahvaljujem što pratite našu stranicu https://zlovolic.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!