Kolagen i njegova važnost za organizam

Što je kolagen?

 

Kolagen je protein kojeg ima skoro u svakom dijelu ljudskog tijela. Ima ga u koži, mišićima, kostima, zglobovima, probavnom sustavu i kardiovaskularnom sustavu. Kolagen je, zapravo, vezivno tkivo, koje poput ljepila drži zajedno stanice tkiva.

Zbog važnosti koju ima za organizam, jako je važna njegova količina u tijelu. Kako starimo usporava se proces njegove proizvodnje, pa ga je sve manje u organizmu.

Znakovi koji to pokazuju su bore, isušena i obješena koža, kao i bolovi u zglobovima zbog slabije ili potrošene hrskavice.

Da bismo što duže zadržali mladenački izgled, dobru pokretljivost i općenito dobro zdravlje, potrebno ga je uzimati pravilnom ishranomi ili kroz dodatke prehrani.

 

Važnost kolagena za naš organizam

 

Utječe na zdravlje kože

Unosom u organizam dovoljne količine kolagena pomaže se koži da izgleda čvršće i bude glatkija, a da se stanice kože obnavljaju i popravljaju prirodnim putem. Za žene je jako važno to što kolagen smanjuje celulit i strije. Što je veća količina kolagena u koži, ona dulje ostaje elastična i zategnuta, dulje zadržava mladenački izgled.

 

Smanjuje bolove u zglobovima

 

Uslijed nedostatka kolagena javlja se bol u nogama i ukoćenost, što otežava kretanje.

Unosom dovoljne količine kolagena u organizam pomaže se zglobovima da se olakšano kreću, smanjuje se bol u zglobovima povezanu sa starenjem.

Dakle, kolagen je jako važan za pokretljivost zglobova i neometano kretanje.

Istraživanja su pokazala da je uzimanje kolagena pomoglo pacijentima s reumatoidnim artritisom, te smanjilo simptome oticanja zglobova.

 

Jača kosu, nokte i zube

 

Kolagen je glavni protein potreban za izgradnju noktiju, kose i zubi. Nedostatkom kolagena nokti se listaju i lome. Dodavanjem kolagena u prehranu mogu se ojačati nokti, a možda čak i zaustaviti gubitak kose.
Istraživanja su pokazala da postoji povezanost između oporavka folikula i kolagena. Prema tome za pretpostaviti je da bi se kolagen mogao upotrijebiti i za liječenje gubitka kose.

 

Štiti kardiovaskularni sustav

 

Prolin je aminokiselina koja je sastavni dio kolagena. Ona je važna za krvožilni sustav jer pomaže zidovima arterije u oslobađanju masti u krvotok i smanjuje nakupljanje masti u arterijama.

Ova aminokiselina je potrebna za popravak tkiva unutar zglobova i arterija, a pomaže i u regulaciji krvnog tlaka.

Isto tako, prolin ublažava efekte vibracija našeg tijela i pomaže nam pri održavanju zdravlja hrskavice tijekom starenja.

Osim toga, arginin iz kolagena pomaže kod bolje cirkulacije.

 

Poboljšava probavu i zdravlje jetre

 

Aminokiseline kolagena pomažu da jetra manje trpi u procesu apsorbiranja stranih supstanci, toksina i alkohola.
Dodavanjem kolagena u prehranu, njegove aminokiseline mogu omogućiti lakšu regeneraciju stijenki crijeva. 

Tvari iz kolagena utječu i na pravilan rad probave, ali i pomažu u sprječavanju crijevnih oštećenja i poremećaja crijevne propusnosti.

Najveća probavna korist od konzumiranja kolagena je to što pomaže formiranje vezivnog tkiva i zato  pomaže kod liječenja zaštitnog sloja sluzokože gastrointestinalnog trakta.

 

Kako do kolagena?

 

Među brojnim proizvodima Forevera koji poboljšavaju kvalitetu našeg života, nalaze se i tablete kolagena pod nazivom Infinite by Forever Firming complex.

Tablete kolagena Firming complex, sastavni su dio seta za kompletnu njegu kože, Infinite by Forever, ali se mogu kupiti i pojedinačno.

Jedno pakiranje sadrži 60 tableta.

Za narudžbu tableta kontaktirajte nas putem web stranice, putem Facebooka ili

 

NARUČI ONLINE

 

NAPOMENA: Ako se registrirate kao NOVI KUPAC ostvarujete popust 5% nakon slanja narudžbe.

 

Kontaktirajte nas, podijelite s nama svoje iskustvo ili naručite kolagen u obliku tableta!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!