Bolovi u zglobovima - kako ih otkloniti na prirodan način - Aloe Vera International

Bolovi u zglobovima – kako ih otkloniti na prirodan način

Bolovi u zglobovima

 

Bolovi u zglobovima ruku i nogu su čest problem koji nastaje uslijed različitih uzročnika. Najčešći uzročnik je upala ili artritis.

Zglobovi se mogu upaliti zbog nekoliko razloga, kao što su genetski, biološki, hormonalni, psihološki i oni koji se odnose na životni stil. Dvije najčešće vrste artritisa (od njih 200-ak) su osteoartritis i reumatoidni artritis.

Bolovi u zglobovima najčešće se javljaju kod osoba starijih od 45 godina. Utječu na pokretljivost i mogućnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Bolovi u zglobovima i ruku i nogu javljaju se kao neki vid bockanja, uglavnom u jutarnjem periodu. Takođe, nije nužno da se jave u obje ruke ili noge, moguće je i samo u jednoj.

Ne zna se što točno izaziva bolove u zglobovima. Pretpostavlja se da su to bakterije i virusi, koji se nastanjuju a zatim razmnožavaju u našem organizmu. Oni izazivaju određene infekcije te na taj način nastaje upala i bolovi u zglobovima.

Ako je netko od roditelja imao takav problem onda postoji genetska predispozicija da ga i vi imate.

Isto tako, kod ljudi sa prekomjernom težinom postoji velika mogućnost da će imati problem sa bolnim zglobovima. Zato se preporuča bilo koji vid fizičke aktivnosti i smanjenje tjelesne težine.

Osteoartritis predstavlja najčešću vrstu artritisa, odnosno upale zglobova. Naziva se i degenerativni artritis ili artroza, a nastaje usljed propadanja zglobne hrskavice. Razvija se tijekom godina, pa starije osobe više pate od ove upale. Trošenje hrskavice izaziva promjene u njoj, ali i u kostima, što rezultira bolovima i ukočenošću, ponekad i oticanjem. U konačnici sve to utječe na smanjenu funkcionalnost.

Najčešće se javlja kod osoba preko 60 godina.

Reumatoidni artritis predstavlja tešku kroničnu upalu vezivnog tkiva. On zahvaća hrskavicu, kosti i zglobove, i to najčešće male zglobove šake, ramena, koljena i gležnjeve. Zglobovi zahvaćeni ovom vrstom artritisa su otečeni, osjeća se bol, ukrućenost i smanjena je funkcionalnost.

Ova vrsta artritisa je češća kod žena nego kod muškaraca, a javlja se u dobi između 30 i 60 godina starosti.

 

Prirodni lijek protiv bolova u zglobovima

 

Bolovi u zglobovima mogu se liječiti medicinskim i prirodnim lijekovima. Isto tako i fizikalna terapija može pomoći u njihovom ublažavanju.

Svakako, liječnik je taj koji postavlja dijagnozu i određuje terapiju.

Za ovaj zdravstveni problem ima više prirodnih lijekova, koji itekako mogu pomoći.

 

Maslačak

 

Bogat je kalijem, željezom i vitaminima i ima protuupalna djelovanja. Više o maslačku pročitajte ovdje.

Naučnim istraživanjima došlo se do zaključka da maslačak ima moć da ispire toksine koji su uzročnici upala zglobova i mišića, i da snižava nivo mokraćne kiseline u tijelu. Time se smanjuje bol i ukočenost, a poboljšava pokretljivost.

 

Kopriva

 

List koprive ima antireumatska djelovanja, ali uz to liječi i žuč. Čak je i službeno odobren za liječenje artritisa i artroze, a može se koristiti i samostalno i kao dodatak već određenoj terapiji. Isto tako snižava i razinu mokraćne kiseline. Moguće je koristiti ga pola godine u kontiunitetu.

Kopriva je tajno oružje naših baka protiv reumatoidnog artritisa. Sve što morate napraviti jest namjerno se “opeći” listom koprive. Njeni žalci su zapravo sićušne injekcije koje ubrizgavaju nekoliko različitih kemikalija i uzrokuju specifično peckanje. Njeni su listovi bogati vitaminima i mineralima, a sadrže prirodne analgetike s protuupalnim svojstvom. Zato se preporučuje čaj od koprive.

 

Bosiljak

 

Ova česta začinska biljka sadrži eugenol, ulje koje ima protuupalna svojstva slična Aspirinu.

 

Klinčić

 

I klinčić se koristi u protivupalne svrhe, uglavnom kod reumatskih bolesti, a ulje kličića je pogodno za sve vrste masaža upaljenih zglobova.

 

Aloe vera – Forever Freedom

 

Aloe vera prodire u najdublje slojeve tkiva, djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, odstranjuje otrovne tvari, smanjuje upale i bolove,…

Specijalno za zdravlje i pokretljivost zglobova Forever je proizveo odličan proizvod Freedom. On ljekovito djeluje na kosti i zglobove, ali i na sve ostalo kao i Aloe vera gel.

Forever Freedom je napitak bogat stabiliziranim Aloe vera gelom, Glukosamine sulfatom, Chondroition sulfatom i Methyl sulfonyl methanom koji pomažu da kosti i zglobovi ostanu zdravi, u dobroj funkciji i pokretni.

U svom sastavu ima:  89% Aloe Vera gel;

Glukosamine Sulfat i Chondroitin sulfati koji se u prirodi nalaze u sastavu zglobova, a koje gubimo starenjem;

Methyl sulfonyl methane prirodan je izvor organskog sumpora i ima protuupalno djelovanje;

Chondroitin nalazi se u samoj hrskavičnoj tekućini, pospješuje podmazivanje zglobova i u njima smanjuje trenje.

Više o Aloe veri pročitajte ovdje.

 

Forever Active HA

 

Sadrži jedinstveni oblik niskomolekularne hijaluronske (HA) kiseline, đumbir i kurkumu koji zajedno vrlo djelotvorno održavaju funkciju zglobova.

Hijaluronska kiselina (HA) poseban je protein koji proizvodi organizam kako bi podmazao i ublažio bolove u  zglobovima i mišićima, te omogućio pravilnu hidrataciju kože.

Sa starenjem organizam proizvodi sve manje i manje HA, pa tako i vezivanje tekućine u zglobovima postaje problematično.

Forever Activ HA savršena je nadopuna uz proizvode Forever Freedom i MSM gel za vraćanje pokretljivosti zglobova.

 

Aloe MSM gel 

 

Forever Aloe MSM gel sadrži Aloe vera gel, prirodni sumpor MSM (Methyl Sulfonyl Methane), alantoin, ekstrakte medvjedke, ružmarina, bijele vrbe, čajno drvo, E vitamin, C vitamin.

Idealan je kod svih upalnih procesa na koži, upala koštano-mišićnog sustava i vezivnog tkiva, kod ekcema, rana, čireva, sportskih ozljeda.

Djeluje antiseptički, baktericidno i fungicidno. Potiče regeneraciju tkiva i brže zacjeljivanje rana.

Čuva i omogućava pokretljivost zglobova. Primjenjuje se, između ostalog kod reumatizma, artritisa, oticanja ruku i nogu, ublažava bol tetiva, …

Kod bolnih stanja kombinira se s Aloe Heat lotion.

 

 

Izvor: Zdravarica, Ordinacija.hr

 

______________________________________________________________________________

Napomena: Preporučeni proizvodi nisu zamjena za medicinsku terapiju ili uravnoteženu prehranu.

______________________________________________________________________________

 

Preporučene Forever proizvode možete kupiti u Forever WEBSHOP-u.

 

 

Aloe vera centar

Alter plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!