Povišene masnoće u krvi – kako ih smanjiti

Povišene masnoće u krvi – kolesterol i trigliceridi – saznajte kako ih smanjiti

Povišene masnoće u krvi su izuzetno opasne i mogu ugroziti ne samo zdravlje nego i život.

Danas većinom svi živimo užurbanim tempom, stalno pod nekakvim stresom i pritiskom, nezdravo se hranimo, premalo krećemo i bavimo fizičkom aktivnošću. Rezultat toga su razne bolesti i jedna od njih su povišene masnoće u krvi.

Svi su u strahu od karcinoma i drugih opakih bolesti, a premalo se vodi briga o ovom tihom ubojici 21. stoljeća. Zašto “tihom”? Zato što je to bolest bez simptoma, ništa ne boli i ne znate za nju dok ne prekontrolirate krvnu sliku. A onda gle čuda! Kolesterol 8 mmol/l, trigliceridi 3 mmol/l – previše!

Naravno da to nismo očekivali i onda krećemo u akciju. Moramo vrijednosti povišene masnoće u krvi dovesti u normalu. Pitanje je kako, kad na internetu ima bezbroj raznih recepata za smanjivanje masnoća u krvi na prirodan način.

Međutim, ono o čemu sam dosta razmišljala je to, koje su zapravo prave vrijednosti normalne, koje povišene masnoće u krvi. U literaturi sam naišla na različite vrijednosti kolesterola, ovisno o vremenu kad je nešto objavljeno. Pitanje koje mi se nameće je zašto je to tako.  Ne znam odgovor na to pitanje, ali znam da trebamo biti oprezni. Zato je najbolje držati se vrijednosti masnoća u krvi koje su nam preporučene.

 

Kolesterol i trigliceridi

Kolesterol i trigliceridi su vrsta masnoće u krvi koja je sastavni dio svake naše stanice. Kolesterol je masnoća bez koje većina živih bića ne bi mogla živjeti, a ima je najviše u hrani životinjskog porijekla. Trigliceridi su masnoće, spojevi alkohola glicerola i masnih kiselina. Unose se hranom kao i kolesterol, a ima ih i u masnim stanicama tijela. I kolesterol i trigliceride kontrolira jetra, ali jetra može proizvesti i višak masnoća. Kad se tome doda još i masnoća koju unesemo u organizam hranom onda nastaju problemi jer sva ta masnoća je u našoj krvi i kako krv putuje po žilama tako i masnoća putuje. S vremenom se masnoće u krvi talože na stjenkama krvnih žila, u njih se taloži kalcij, a lijepe se i krvne stanice. Na taj način nastaje sve veća masna naslaga (plak) koja oblaže, stvrdnjava i sužava krvnu žilu.  Na taj način smanjuje se protok krvi i dolazi do ateroskleroze. Ako se na plak zalijepi veća količina krvnih stanica nastaje ugrušak koji može u potpunosti onemogućiti protok krvi. Kad se to dogodi stanice iza tog ugruška ostaju bez krvi i kisika, odumiru i dolazi do infarkta srca ili u mozgu do moždanog udara.

 

Dobar i loš kolesterol

Masnoće u krvi se ne mogu otopiti. One putuju po krvnim žilama vezane za svoje nosače, lipoproteine. Međutim, nije sav kolesterol štetan. Razlikujemo dobar kolesterol HDL i loš kolesterol LDL.

HDL ili dobar kolesterol čisti naše žile iznutra i dobro bi ga bilo imati više od 1 mmol/l za muškarce ili više od 1,2 mmol/l za žene.  LDL je loš kolesterol koji se taloži na stjenkama krvnih žila što znači da bi ga bilo dobro imati manje od 3 mmol/l.

Kako smanjiti povišene masnoće u krvi?

To je ključno pitanje kad dobijemo nalaz krvne slike ako su vrijednosti povišene i ako smo svjesni koliko je to rizično za naše zdravlje.

Masnoće u krvi moguće je smanjiti na više načina – dijetom, promjenom životnih navika, dodacima prehrani i lijekovima. Što od ovoga ćemo izabrati ovisi i o preporuci našeg liječnika sukladno našoj dijagnozi. U svakom slučaju poželjno je promijeniti životne navike, smanjiti unos ugljikohidrata i masne hrane, povećati konzumiranje sirovog voća i povrća i svakako povećati fizičku aktivnost.

Uslijed promijenjenih životnih navika trebala bi se smanjiti i naša tjelesna težina, ali i udio masnog tkiva u našem tijelu, što je jako važno. Na taj načina smanjujemo vrijednosti masnoća u krvi i rizik od kardiovaskularnih bolesti. U svemu tome dodaci prehrani nam olakšavaju da dođemo do cilja jer nije lako biti na dijeti i odreći se hrane koju volimo.

 

Dodaci prehrani za smanjivanje povišene masnoće u krvi

Dodaci prehrani su, kao što i samo ime kaže, dodaci, a ne zamjena za uravnoteženi obrok. Prema mišljenju nutricionista, dodaci prehrani su dobar odabir ukoliko su dobrog sastava i poštuju princip sinergije sa prehranom.

Kako su proizvodi Forever Living Products-a potpuno prirodni i izuzetno kvalitetni na bazi Aloe vere, za smanjenje masnoće u krvi preporučamo koristiti Forever Aloe vera gel i Arctic Sea Omega-3 kapsule.

Forever Aloe vera gel 

Forever Aloe vera gel je100% prirodni gel iz središnjih dijelova listova biljke Aloe vere bez dodane vode i kemikalija. Bogat je vitaminima, mineralima i aminokiselinama, zbog čega je izuzetno poželjan za naš organizam i vraća ga u ravnotežu na potpuno prirodan način.

Forever Aloe vera gel jača otpornost organizma, oslobađa tijelo od toksina (otrova), alkohola, narkotika, djeluje protiv upala u organizmu, uništava viruse, bakterije, gljivice i ličinke, regulira stolicu, smanjuje razinu šećera u krvi, umanjuje bolove, popravlja stanje psihe, steže površinu ozlijeđene kože…

Arctic Sea Omega-3 protiv povišene masnoće u krvi

Arctic Sea Omega 3 kapsule sadrže morska ulja koja su bogata nezasićenim masnim kiselinama. Jako su važne u zaštiti od bolesti  kardiovaskularnog susatava, živčanog sustava, tumora, dijabetesa i dr.

Zbog svog sastava utječu na smanjenje razine masnoća u krvi (kolesterola i triglicerida), snižava visoki krvni tlak, pomaže kod aritmije, za bolju cirkulaciju, smanjuje ovapnjenje krvnih žila, sprječava nastanak tromba (ugruška), te na taj način štiti srce i krvne žile.

U čemu pomaže Arctic Sea Omega 3?

Osim blagotvornog djelovanja na kardiovaskularni sustav, Artic Sea Omega-3 kapsule štite cijeli organizam od raznih bolesti. Djeluju kod reumatskih bolesti (smanjuju bolove i upale). Zatim djeluju i na živčani sustav (pojačavaju aktivnost mozga, poboljšavaju vid, kod anoreksije, sprječavaju i umanjuju depresije, kod glavobolja i migrena, kod smanjene koncentracije, kod povećanja napetosti). Isto tako, djeluju i na kožne bolesti (ekcem, dermatitis, suha koža, psorijaza, infekcije od stresa, cvjetanje i opadanje kose). Djeluju i na dijabetes (pomaže u održavanju normalne koncentracije šećera u krvi), na imunološki sustav (kod alergija, astme, autoimunih oboljenja). Pomažu i kod ginekoloških problema (predmenstrualni sindrom, menstruacije praćene grčevima, razni simptomi u klimakteriju).

Brojne studije pokazuju koliko je važno piti omegu već u trudnoći jer imaju blagotvoran učinak na zdravlje djeteta.

 

Redovitim korištenjem Omega 3 može se spriječiti nastanak srčanog infarkta u 50 – 70 % slučajeva.

 

Prije korištenja ovih dodataka prehrani bilo bi dobro napraviti detoksikaciju organizma. Tako bismo očistili organizam od nakupljenih toksina i time poboljšali učinkovitost ovih preparata. Za detoksikaciju preporučam Forever C9, Detox program koji Vas u samo 9 dana oslobađa toksina i viška 3 – 7 kilograma.


 

                           OSTVARITE 5 % POPUSTA NA ONLINE NARUDŽBU

 

Napomena: Izaberite opciju NOVI KUPAC i popunite svoje podatke i popust će biti obračunat nakon predaje narudžbe.!

Moguće je i pojedinačno naručivanje proizvoda, samo me kontaktirajte radi dogovora!


Za više informacija ili ako trebate pomoć kod narudžbe, kontaktirajte me na broj 0992929752 ili putem društvenih mreža.

Posjetite moju naslovnicu i pronađite još zanimljivih tema o zdravlju i proizvodima s Aloe verom.

 

NARUČITE SVOJ PAKET PROIZVODA I RIJEŠITE SE SUVIŠNIH MASNOĆA NA PRIRODAN NAČIN!

 

 

 

Napomena: preporučeni proizvodi nisu lijekovi, nego dodaci prehrani, koji se proporučuju i pomažu kod zdravstvenih tegoba čak i uz medicinsku terapiju. Isto tako, preporuča ih se koristiti i preventivno!

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!