Zašto manje cijenimo što dobijemo besplatno

Zašto manje cijenimo što dobijemo besplatno

 

Zašto manje cijenimo što dobijemo besplatno je nešto o čemu bi trebalo razmisliti.

Ima puno toga što je besplatno i što ne cijenimo dovoljno ili uopće ne cijenimo. Ne samo da ne cijenimo nego ni ne razmišljamo o vrijednosti i značaju.

Sigurno ste već čuli za izreku “najbolje stvari u životu su besplatne”. Ipak, koliko često zapravo cijenimo stvari koje ne koštaju ništa?

Često zanemarujemo ili podcjenjujemo stvari koje su nam dostupne bez ikakvih troškova. Zašto je to tako?

Prvo, ljudi su skloni cijeniti stvari na temelju njihove vrijednosti. Ako nešto košta puno novca, automatski smatramo da ima veliku vrijednost, bez obzira na to je li to doista tako.

Međutim, stvari koje su besplatne često ne dobivaju takvu vrstu poštovanja jer se čini da nemaju nikakvu vrijednost.

Naravno da to nije točno. Koliko puta ste poklonili neku stvar ili proizvod koji i nije bio jeftin, a osoba kojoj ste ga poklonili uopće nije marila. Čak štoviše, zabacila ga je negdje i zaboravila na to. Ili ako je to nekakva edukacija nije ju ni otvorila. Sigurno ste se zapitali vrijedi li uopće poklanjati takvim osobama takve stvari.

Drugo, ne cijenimo uvijek besplatne stvari jer ih smatramo samorazumljivim. Stvari koje su nam stalno dostupne često ne cijenimo jer su nam postale dio svakodnevnog života. Na primjer, zrak koji udišemo je besplatan i čini se da je samorazumljiv, ali kad ga nestane ili postane zagađen, shvaćamo koliko je vrijedan.

Koliko cijenimo svoje zdravlje? Dok smo zdravi vrlo često ni ne razmišljamo o njemu. Ne cijenimo ga jer se podrazumijeva da smo zdravi, zar ne?

Ali… kad počnu tegobe, e onda je druga priča. Da ne govorim koliko se mijenjamo ako krene nešto ozbiljnije.

Zato, dragi moji, o svemu treba misliti unaprijed, treba poduzeti određenu akciju.

Kako početi cijeniti ono što je besplatno?

 

Kako bismo naučili više cijeniti ono što je besplatno, važno je promijeniti način razmišljanja i početi se fokusirati na ono što imamo, a ne na ono što nemamo.

Trebamo biti zahvalni za stvari koje su nam dostupne bez ikakvih troškova, a koje čine naš život bogatijim i ugodnijim.

Umjesto da stalno tražimo ono što nemamo, trebamo naučiti da budemo zadovoljni onim što imamo i iskoristiti to na najbolji mogući način.

U konačnici, vrijedno je napomenuti da cijenjenje onoga što je besplatno ne samo da čini naš život boljim, nego i pomaže u stvaranju osjećaja radosti i sreće.

Kad naučimo više cijeniti stvari koje su nam dostupne bez ikakvih troškova, postajemo zahvalniji i sretniji ljudi.

Dakle, sljedeći put kad budete imali priliku uživati u nečemu besplatnom, sjetite se da zapravo imate privilegiju koju mnogi nemaju. Kad vam netko pokloni nešto, budite zahvalni. Netko je uložio svoje vrijeme, trud i novac da bi to nešto nastalo i da bi uopće dobili mogućnost da uživate u tome ili da imate koristi od toga. Netko drugi se potrudio osigurati vam to nešto jer je mislio da vam to treba i da vam može koristiti, Uvijek se sjetite da zapravo ništa nije besplatno, da je netko nešto uložio i da sve ima neku vrijednost.

Najbolji primjer su besplatne edukacije i platforme koje mogu biti jako vrijedne i korisne.  Jednu takvu i mi nudimo svojim poslovnim partnerima jer nam je cilj i interes da im pomognemo da svoj život promijene na bolje, da budu uspješni i da uživaju u tome što rade.

 

Možete je pogledati OVDJE pa ako je to nešto što bi i vama bilo korisno besplatno se registrirajte i istražite što i kako radimo i što nudimo.

 

Iskoristite svaku priliku za besplatne edukacije jer ako je besplatno ne znači da nije dobro. Dapače, sa svakom novom edukacijom imate mogućnost za rast, postizanjem bolje verzije sebe, stjecanjem novih znanja koja vam otvaraju nove mogućnosti.

Samim tim imate mogućnost i za povećanjem svojih prihoda što vam omogućuje bolji i kvalitetniji život.

 

Za još korisnog sadržaja posjetite NASLOVNICU

Hvala što me pratite!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!