Matična mliječ za zdrav život

Matična mliječ – bogatstvo hranjivih sastojaka

 

Matična mliječ pravo je bogatstvo hranjivih sastojaka, vitamina, minerala, enzima i proteina.

Proizvode je pčele radilice u košnici. Njome se hrani matica za zdrav i dug život, kao i za veću produktivnost.

Sastav matične mliječi ovisi o izvoru cvjetnog praha i nektara, geografskog podneblja, vremenskih prilika, godišnjeg doba i fiziološkog stanja pčela.

Jedini je prirodni izvor koji sadrži acetilkolin u čistom obliku. Acetilkolin je neurotransmiter koji omogućuje prijenos impulsa između živčanih stanica u organizmu.

Od minerala sadrži kalcij, željezo, bakar, magnezij, fosfor, kalij, silicij, sumpor, natrij,…

Sadrži i enzime i 18 vrsta aminokiselina, kao i tvari koje sprječavaju razvoj virusa i bakterija.

Među aminokiselinama nalazi se i osam nezamjenjivih aminokiselina – valin, leucin, izoleucin, lizin, triptofan, metionin, treonin i fenilalanin.

Od šećera, sadrži glukozu i fruktozu koji stanice mogu direktno apsorbirati i koristiti kao energetski materijal bez trošenja inzulina.

Ljekovita svojstva matične mliječi

 

Kao prirodni antibiotik pomaže kod slabosti zbog bolesti ili starosti. Daje trajne efekte izlječenja različitih bolesti koje su posljedica sklerotičnih i klimakteričnih procesa.

Matična mliječ odlična je za liječenje poremećaja prehrane kod male djece. Koristi se u pedijatriji za liječenje kod hipotrofije, bolesti pluća i centralnog živčanog sustava.

Koriste je i sportaši za veću izdržljivost i zbog proteina koje sadrži.

Potiče organizam na brži oporavak od ozljeda poput lomova i rana.

Matična mliječ pomaže i u liječenju kardiovaskularnih bolesti,  kod stenokardije, ateroskleroze, povišenih triglicerida, visokog koleseterola i visokog krvnog tlaka.

Povoljno utječe na rad spolnih žlijezda i čuva zdravlje maternice, regulira menstruaciju, promjene u menopauzi i klimakteriju.

Neka istraživanja su pokazala da matična mliječ i drugi pčelinji proizvodi zaustavljaju rast tumora, djeluju protiv dobroćudnih cista i ublažava tegobe kod kemoterapije.

Matična mliječ povoljno djeluje na stres, nesanicu i spolnu nemoć, a zbog diuretskih svojstava regulira rad crijeva i metabolizam.

Zbog svojih svojstava utječe na jačanje imuniteta, čuva kosti i stimulira živčani sustav.

Koristi se  i u kozmetici jer je bogata kolagenom, koenzimom Q10 i kompleksom vitamina B, pa liječi akne i psorijazu i općenito povoljno utječe na kožu, kosu i nokte.

 

Način korištenja matične mliječi

 

Matična mliječ može se koristiti u obliku tableta, tekućine ili praha.

Može se nabaviti direktno od pčelara, ali tako svježa ima kratak rok trajanja i prilično je skupa jer je potrebno i nekoliko mjeseci da se prikupi pola kilograma ovog  proizvoda. Zbog kratkog roka trajanja u svježem stanju zamrzava se i pretvara u prah.

Možda najjednostavniji i najpristupačniji način korištenja je u obliku tableta (lingvaleta) koje se stavljaju pod jezik jer je organizam samo izravno, putem krvi može maksimalno iskoristiti.

Forever nudi matičnu mliječ u obliku lingvaleta pod nazivom FOREVER ROYAL JELLY, potpuno prirodan proizvod dobiven u netaknutoj prirodi visokih pustinjskih predjela.

 

Napomena: matičnu mliječ ne smiju koristiti osobe koje su alergične na pčelinje proizvode, niti osobe koje su imale transplantaciju.

Tijekom uzimanja matične mliječi može doći do osipa ili proljeva kao posljedice čišćenja organizma, koji prolaze nakon nekoliko dana.

Za one koji nisu alergični nema nus-pojava.

FOREVER ROYAL JELLY možate nabaviti u Forever WEB SHOPU.

U webshopu među BODOVNIM PROIZVODIMA kliknite na PČELINJE PROIZVODE i izaberite Forever Royal Jelly.

Ako imate pitanja ili trebate pomoć kod narudžbe kontaktirajte nas na broj +385 99 29 29 752 ili putem društvenih mreža.

______________________________________________________________________________

Ako mislite da je ovaj članak koristan podijelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Zahvaljujem što ste posjetili moju web stranicu zlovolic.com.

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!