Kako zahvalnost utječe na naš život

Kako zahvalnost utječe na naš život?

 

Zahvalnost utječe na naš život i zato evo pet načina kako je povećati, te kako može unaprijediti naš život.

Zahvalnost je osjećaj koji može radikalno promijeniti naš život na bolje. Kada smo zahvalni, primjećujemo više dobrog u svijetu oko nas, stječemo osjećaj mira i sreće te se osjećamo motiviranije i ispunjenije.

No, kako povećati razinu zahvalnosti u svom životu?

 

  1. Zapisivanjem zahvalnosti. Svaki dan, napisati tri stvari za koje smo zahvalni. To može biti bilo što, od malih stvari poput sunčanog dana ili ugodnog susreta s prijateljem, do većih kao što su zdravlje ili posao. Ovaj mali ritual pomaže nam da se fokusiramo na dobro u našem životu i povećava osjećaj zahvalnosti.
  2. Prakticiranje mindfulness-a.  Mindfulness je prisutnost u sadašnjem trenutku. Kada smo svjesni onoga što se događa u ovom trenutku, primjećujemo više dobrog i manje se fokusiramo na negativno.
  3. Izražavanje zahvalnosti drugima. Izražavanje zahvalnosti drugima je jednako važno kao i osjećanje zahvalnosti prema sebi. Recite “hvala” onima koji su vam pomogli ili podržali vas, ili pošaljite pismo zahvale nekome tko zaslužuje.
  4. Pomoć drugima. Pomažući drugima, ne samo da činimo dobro drugima, već se i osjećamo bolje. Pomoć drugima čini da se osjećamo korisnima i vrijednima. Zaista, jako dobar osjećaj.
  5. Pronalaženje zahvalnosti u svakodnevnim stvarima. Zahvalnost nije osjećaj koji se javlja samo kada se dogode velike stvari. Možemo pronaći zahvalnost u svakodnevnim stvarima, poput jutarnje kave ili večernje šetnje. Ako vam je važna edukacija ili uspjeh kao što je nama, zahvalni smo što imamo priliku učiti od najboljih i najuspješnijih, što imamo vrhunske alate za uspjeh, a koje možete pogledati OVDJE.

 

Zahvalnost je jedna od najvažnijih emocija koje možemo osjećati. Ona nas može transformirati i promijeniti na bolje. Kada smo zahvalni, svijet oko nas postaje ljepši, a mi se osjećamo sretnijima i ispunjenijima.

 

Zahvalnost i zdravlje

 

No, zahvalnost nije nešto što se jednostavno događa. Potrebno je raditi na tome da se osjećamo zahvalnima.

Zapisivanje zahvalnosti svaki dan, prakticiranje mindfulness-a, izražavanje zahvalnosti drugima, pomažući drugima i pronalaženje zahvalnosti u svakodnevnim stvarima su neke od metoda koje se mogu koristiti kako bi se povećala razina zahvalnosti.

Zahvalnost također ima pozitivan utjecaj na naše fizičko i mentalno zdravlje.

Kada smo zahvalni, imamo više energije, manje stresa i bolje spavamo.

Zahvalnost također poboljšava naše odnose s drugima, jer kada smo zahvalni, više smo skloni pokazivanju empatije i suosjećanja.

Zahvalnost je dar koji možemo dati sebi i svijetu oko nas. Dajte si vremena svaki dan da se zahvalite za sve dobro u vašem životu.

Učinite to redovno i primijetit ćete kako vaš život postaje bogatiji i ispunjeniji.

I ne, nemojte reći da nemate na čemu biti zahvalni. Sjetite se samo svih onih koji boluju od neizlječivih bolesti, onih koji se danas nisu probudili, onih kojima je puno gore nego vama,…

Ako ništa drugo recite svakog dana “Hvala ti Bože na ovom danu, na obitelji, na zdravlju, na krovu nad glavom,…”

Svakog dana imamo tisuću razloga zahvaliti.

Da, zaista imamo.

 

Hvala što ste posjetili moju stranicu! Za još korisnog sadržaja posjetite naslovnicu!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!