Priča o kineskom bambusu

Priča o kineskom bambusu neka vam bude poticaj za razmišljanje i motivacija u onom što radite.

Kad sam je prvi put čula, jako me se dojmila i potaknula da budem još ustrajnija i motiviranija.

Ponekad nam svima treba motivacije da budemo još bolji, motiviraniji i uspješniji u onom što radimo.

 

Priča o kineskom bambusu

 

Uzgoj bambusa počinje sjetvom sjemena, kao i kod većine drugih biljaka.

Priča kaže da je poljoprivrednik posijao sjeme, zalijevao ga, čistio od korova, čekao da proklije i izraste biljka. Prošla je prva godina, iz sjemena nije izraslo ništa. On je nastavio dolaziti svaki dan, zalijevati i obrađivati mjesto na kojem je posijao sjeme u nadi da će izrasti biljka.

Niti nakon druge godine ništa…

Bio je uporan i toliko je želio da mu izraste bambus koji je posijao da je nastavio dolaziti i dalje, zalijevati i obrađivati mjesto gdje je posijano sjeme. Ali niti nakon tri godine ništa nije izraslo.

Nije želio odustati, vjerovao je da iz sjemena jednom ipak mora izrasti biljka. Nastavio je dolaziti, zalijevati i obrađivati mjesto gdje je posijano sjeme. Ali niti nakon četvrte godine ništa nije izraslo.

Mnogi na njegovom mjestu davno bi odustali, ali on je i dalje bio uporan. Pete godine, na mjestu na kojem je posijao sjeme i koje je toliko dugo obilazio, zalijevao, čistio korov i njegovao, konačno je niknula biljka.

I nije to bila obična biljka. Bila je to snažna i zdrava biljka, kineski bambus koja je u kratkom vremenu narasla nevjerojatnom brzinom do velikih visina. Priča kaže da je u mjesec dana narastao više od 12 metara u visinu.

Iako se to nije vidjelo na površini, sjeme je proklijalo puno prije i biljka je počela rasti, ali pod zemljom. Prvo je raslo korijenje kako bi bilo jako i snažno, kako bi jednog dana iz tog korijenja narasla jaka, zdrava i velika biljka.

 

Što nas uči ova priča?

 

Ovo je priča sa zaista snažnom porukom. Bar za mene…

Često puta dešava se da ljudi započinju nekakvu svoju priču želeći ostvariti svoje ciljeve i snove. I što se događa? Žele to ostvariti brzo, nisu spremni raditi, čekati i biti strpljivi. Rezultate žele odmah i sad.

Ponekad im to i uspije, ali ako žele izgraditi nešto čvrsto, stabilno i veliko, potrebno je vrijeme.

Priča nas uči da budemo ustrajni i strpljivi. Neuspjeh nas ne smije obeshrabriti, već potaknuti da vjerujemo u sebe i svoje snove. Iz svakog neuspjeha treba nešto i naučiti, pa tako i iz ovog.

Samopouzdanje, vjera u sebe i svoje snove u kombinaciji s ustrajnošću i strpljivošću zasigurno dovodi do uspjeha.

I ono što je najbitnije, ništa ne dolazi preko noći. Za prave rezultate, uspjeh i sve što je vrijedno, treba se potruditi. Potrebno je vrijeme, vjera u sebe, jasno zacrtan cilj i puno rada.

I ono najvažnije, odustajanje nije opcija.

 

Kako se vas dojmila ova priča o kineskom bambusu? Da li je i vama motivacija u onom što radite?

 

Za još zanimljivog sadržaja posjetite naslovnicu https://zlovolic.com/

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!