Žgaravica – kako je se riješiti

U kontaktu s ljudima prilično često nailazim na one koje muči žgaravica. Upravo iz tog razloga želim podijeliti svoje iskustvo kako sam se ja riješila žgaravice.

 

Što je žgaravica?

 

Žgaravica je osjećaj pečenja koji osjećamo od želuca do jednjaka ili ždrijela. Nastaje uslijed povrata (refluksa) želučanog sadržaja u jednjak zbog slabljenja funkcije donjeg sfinktera jednjaka, mišića koji zatvara jednjak na mjestu ulaska jednjaka u želudac.

Žgaravica može nastati uslijed stresa, pušenja, alkoholnih i gaziranih pića, povišenog tlaka u trbušnoj šupljini, kao posljedica nošenja uske odjeće, debljine ili trudnoće. Žgaravica može biti uzrokovana i masnom i prženom hranom, šećerom, čokoladom, lukom, jakim začinima, citrusnim voćem i jakim čajevima.

Uz sve, preobilni obroci, slabo žvakanje i brzo gutanje hrane također može izazvati žgaravicu. Žgaravicu može izazvati i fizički napor (dizanje  teških tereta, trčanje i sl.), pogotovo odmah poslije obroka, kao i ležanje nakon jela, osobito na desnom boku. Nastanku žgaravice pridonose i neki lijekovi.

Uz ovaj neugodni osjećaj žgaravice, nerijetko se događa i povrat gorke ili kisele tekućine u usta.

Pretpostavljam da vam je ovo sve poznato, ako imate problem sa žgaravicom i ako ste pratili kad nastaje i u kojim okolnostima.

Ako se javlja često, svakako bi trebalo posjetiti liječnika.

 

Kako se riješiti žgaravice – moje iskustvo

 

Prije nego podijelim s vama svoje iskustvo, svakako preporučam posjetite svog liječnika ako imate često žgaravicu koja vam smeta i čini nervoznim.

Žgaravica zna biti jako neugodna i ako se često javlja narušava kvalitetu života.

Zato, ako imate taj problem, pratite malo uslijed čega vam se javlja i poduzmite nešto da si olakšate.

Ja sam godinama imala problem sa žgaravicom i svašta sam pokušavala. Kao i većini, nije mi palo na pamet da bih trebala zbog toga posjetiti liječnika. Uglavnom sam u ljekarni znala kupiti nešto protiv žgaravice i na taj način privremeno riješila problem.

Tako je to trajalo i trajalo, uz uobičajenu sodu bikarbonu ili neki od lijekova iz ljekarne, sve dok se nisam susrela sa Foreverom.

Prvo što sam koristila od Foreverovih proizvoda bio je program C9. S obzirom da se u ovom programu pije puno Aloe vera gelavrlo brzo sam primjetila da se nešto dobro događa i sa mojom probavom.

U početku mi to nije izgledalo ništa spektakularno. Zapravo, moj fokus je bio na detoksikaciji i gubljenju kilograma, pa nisam ni primjetila da mi se i s probavom nešto događa.

Prvih nekoliko dana bila sam oduševljena kako sve ide po planu vezano za detox. Onda sam u jednom trenutku shvatila da više nemam žgaravice.

Nisam tome posebno pridavala pažnje, misleći kako je to trenutno. Nakon završetka sa C9 programom počela sam pratiti što jedem i da li ima reakcije. Niti nakon nekoliko mjeseci poslije nije bilo žgaravice i mogla sam jesti što god sam htjela.

Ne znam točno, ali otprilike nakon godine dana primjetila sam da mi smeta ako pojedem previše slatkog ili ako pijem previše kave. Tek tada mi se počela pojavljivati žgaravica.

 

Moja dobitna kombinacija 

 

Ponovo sam trošila Aloe vera gel, kojem sam sada dodala još i probiotik, mjesec dana i ponovo sam se riješila žgaravice.

Iz ovog sam shvatila da ja svoj problem sa žgaravicom rješavam na jednostavan i potpuno prirodan način.

Forever Aloe Vera gel i probiotik Forever Active Pro-B su za mene dobitna kombinacija.

Ako tome dodam još i fizičku aktivnost, onda je to, to!

 

Nađite i vi svoju dobitnu kombinaciju i zaustavite žgaravicu!

 

Ako tražite prirodno rješenje za žgaravicu, preporučam moju dobitnu kombinaciju!

Naravno da postoje i druga prirodna rješenje, kao i lijekovi.

 

Naručite 2 litre Forever aloe vera gela i probiotik s 5% popusta!

 

Ako mislite da je članak koristan podijelite ga na društvenim mrežama. Hvala!

Zahvaljujem što posjećujete moju web stranicu https://zlovolic.com

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

Kontaktirajte nas!