Alergije – saznajte kako si možete pomoći

Alergije – saznajte kako si možete pomoći

Alergije

 

Alergije se definiraju kao nepravilno funkcioniranje imunog sistema, odnosno preosjetljivost obrambenog sustava organizma.

Organizam burno reagira na određene tvari iz okoliša koje u pravilu nisu štetne. Te tvari nazivamo alergenima.

Određeni alergeni prisutni su tijekom cijele godine i stvaraju probleme alergičnim osobama. To su, na primjer, kućna prašina, dlaka kućnih ljubimaca, grinje,… dok se neki drugi javljaju u određeno doba godine.

S početkom cvatnje bilja u proljeće počinju i problemi alergičnih osoba na pelud. Osim ovih alergena, osobe mogu biti alergične i na hranu, lijekove, otrove insekata, konzervanse, aditive, …

 

Simptomi

 

Na različite alergene, organizam alergičnih osoba drugačije reagira.

Simptomi alergije mogu varirati od blagih, do teških i po život opasnih.

Oni se mogu podijeliti ovisno o tome, na koje organe utječu. To su:

  • Koža: koprivnjača, ekcem i otekline lica
  • Dišne putove: nos (peludna groznica), grlo (otekline), pluća (kašalj, teško disanje, bronhospazm)
  • Gastrointestinalni sistem: mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu, proljev
  • Srčano-žilni sustav: osjećaj malaksalosti, slabost, bljedilo, nesvjestica

Alergije izazvane cvatnjom biljaka, odnosno peludi vrlo su slični običnoj prehladi, ali bez povišene tjelesne temperature. Prate ju kihanje, svrbež i začepljenost nosa, šmrcanje i vodenast iscjedak iz nosa, crvenilo i suzenje očiju, glavobolja, razdražljivost, otežano disanje te suh i podražajan kašalj.

S obzirom da kreće cvatnja biljaka važno je znati kako si pomoći u borbi protiv alergije.

 

Kako si olakšati u borbi protiv alergije?

 

Osobe alergične na pelud trebale bi izbjegavati odlazak u prirodu za vrijeme sunčanog i vjetrovitog vremena – boravak u prirodi preporučljiv je nakon kiše kada je najniža koncentracije peludi u zraku ili uvečer kad zbog vlage čestice peludi otežaju što ih sprječava da lebde u zraku.

Nakon boravka na otvorenom preporučljivo je otuširati se, oprati kosu i presvući odjeću, kako bi se spriječilo unošenje peludi u prostor u kojem se boravi. Ne treba zaboraviti i u svakom slučaju izbjegavati sušenje rublja na zraku u vrijeme visokih koncentracija peludi te četkati i prati kućne ljubimce jer oni također skupljaju pelud i unose ga u prostor. Smanjenju simptoma alergije doprinijet će boravak u zatvorenim i klimatiziranim prostorima i redovito uzimanje terapije koju je propisao liječnik ili korištenjem prirodnih preparata.

Prirodni preparati uvelike mogu olakšati borbu protiv alergije, a da pri tom izbjegnemo korištenje lijekova.

Prema iskustvima korisnika, u borbi protiv alergije, odlične rezultate daje Forever Aloe Berry Nectar i Forever Bee Pollen. 

Aloe Berry Nectar je napitak od gotovo čiste Aloe Vere kojoj je dodana jabuka i brusnica. Ima sva svojstva i hranjive sastojke koja ima i Aloe Vera Gel, a dodatkom brusnice obogaćen je vitaminom C, pa je koristan za čišćenje mokraćnih kanala. Jabučni sok sadrži C i A vitamin i kalij. Posebno se preporučuje osobama koje imaju poteškoća s mokrenjem, bolesnima od gripe, kao i za sve fizički slabije osobe. Isto tako, preporuča se kod alergije i astme, anemije i malokrvnosti, bolesti bubrega i prostate, ginekoloških bolesti, kemoterapija i zračenja, epilepsije, oporavka nakon teških bolesti,…

Forever Bee Polen sadrži vitamine (A, D,E, H, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C folnu kiselinu, pantotensku kiselinu), 28 minerala, aminokiseline, enzime, ugljikohidrate, biljne steroide itd. To je koncentrirana hrana koja jača probavu, odličan je kod anoreksije, jača imunološki sustav, ima antibakterijsko djelovanje, smanjuje upale u tijelu. Prirodni je regulator krvnog tlaka, čisti krv i jača cijeli krvožilni sustav. Povećava izdržljivost tijela i daje energiju.

Forever Bee Pollen se upotrebljava za desenzibilizaciju kod alergije i astme. Primjenjuje se kod svih vrsta alergije, regulira probavu, opadanje kose, protiv proljeva i zatvora, dijabetes i skleroze, ublažava simptome starenja, psihičke smetnje, jača i popravlja vid, olakšava intelektualni rad, otklanja fizički zamor, poremećaj krvotoka, ubrzava stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

 

Preporučene proizvode možete nabaviti klikom na Forever WEB SHOP !

____________________________________________________________________

Napomena: preporučeni proizvodi nisu lijekovi, niti su zamjena za medicinsku terapiju.

____________________________________________________________________

 

Zahvaljujem što ste posjetili moju web stranicu https:/zlovolic.com/

 

Ako Vam se svidio članak podijelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

 

Buy Forever Living Products product's in Your Country
United Arab Emirates Belgium Cyprus Spain Greece
Mexico Netherlands Philippines Singapore United States
Canada Czech Republic United Kingdom Northern Ireland Luxembourg
comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu