Alergije – liječenje na prirodan način

Što kada dođe do alergije?

 

Alergije su kod određenih osoba prisutne cijele godine, dok se kod drugih javljaju samo u određeno doba godine. Dolaskom proljeća kad počinje cvatnja mnogih biljaka, broj oboljelih od alergije se povećava.

Postoje brojni alergeni koji kod osjetljivih osoba izazivaju alergije neovisno o godišnjem dobu. Tu su prvenstveno kućna prašina, životinjska dlaka, perje, zbog kojih osjetljive osobe imaju veliki problem kako ih izbjeći jer je to nešto što je prisutno gotovo svuda oko nas.

Isto tako, moguće su i alergije na lijekove i hranu, koje se također mogu javiti neovisno o godišnjem dobu.

Dolaskom proljeća, ovim alergenima pridružuju se još i oni koji dolaze iz prirode. Tako cvatnjom biljaka počinju muke osoba alergičnih na pelud, naročito za suha vremena. Simptomi ovih alergija je pečenje, svrbež i suzenje očiju, curenje nosa, kašljucanje izazvano škakljanjem u grlu.

Kako se probudilo drveće, tako su se probudili i kukci, pa je prilikom boravka u prirodi moguće da dođe i do uboda insekata koji mogu izazvati alergijsku reakciju. Dovoljan je samo ubod komarca pa da mjesto uboda svrbi i naotekne.

Još goru alergijsku reakciju izaziva ubod pčele, ose ili stršljena. Ubod stršljena može biti izuzetno opasan, zato treba biti oprezan.

Isto tako, kontakt s nekim biljkama može izazvati alergijsku reakciju kože, crvenilo, plikove, svrbež,…

Da bi se izbjegle neugodne situacije, treba ih pokušati na vrijeme spriječiti. To se postiže tuširanjem i pranjem kose, presvlaćenjem odjeće nakon što uđemo  u kuću kako bi se odstranio sav pelud, ali se treba zaštititi i od uboda insekata.

Ali što kad to sve nije dovoljno i ipak dođe do alergije?

U tom slučaju postoje razni načini kako si možemo pomoći. Postoje medicinski lijekovi, ali i prirodni preparati koji pomažu kao i lijekovi.

 

Prirodna sredstva protiv alergije

 

Ulje crnog kima – ublažava sve simptome alergija, olakšava disanje, a svojim antibiotskim djelovanjem spriječava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija koje se često javljaju kao pratitelji sezonskih alergija.

Kvercetin – pomaže blokiranje histamina koji uzrokuju upale. Može se koristiti i preventivno, a dobiva se iz ekstrakata sjemenki grožđa, ginka i zelenog čaja.

Vitamin E – 800 IU vitamina E dokazano olakšava simptome.
Kopriva (Urtica dioica) – često se koristi u liječenju alergija, sadrži karotene, K vitamin i kvercetin. Postoje neki pokazatelji da kopriva pomaže u ublažavanju već postojećih simptoma alergije. Za liječenje alergije, koristite svakako ekstrakte lista koprive, a ne njenog korijena.
Probiotici, Lactobacillus acidophilus – Probiotici ili prijateljske bakterije mogu pomoći smanjiti alergijsku reakciju na pelud.
Aloe Vera Gel – gotovo 100% čisti aloe vera gel iz središnjih dijelova listova svojim sastavom utječe na poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja, na jačanje imuniteta..
Forever First – sprej koji se može koristiti kod curenja nosa ili  kod alergijske reakcije kože i može de špricati po koži na mjestu zahvaćenom alergijom.
Forever Aloe Vera gel i Forever First mogu se kupiti klikom na Forever WEBSHOP

 

_________________________________________________________________________________
Napomena: preporučeni proizvodi nisu zamjena uravnoteženoj prehrani niti su medicinski lijekovi.
_________________________________________________________________________________

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More